Lokalproducerad meny på offentliga måltidens dag!
Idag firas Offentliga måltidens dag och på menyn står närproducerad och naturlig mat. Det serveras viltfärslåda av viltkött från skogarna kring Stenbo i Ishult och till det serveras sås och rostad potatis från Axelssons i Aby.
– Det finns flera fördelar med att få lokala företag att leverera råvaror till kommunens kök. Vi stöttar företag i närområdet samt får bra kvalitet på våra råvaror, säger enhetschef Annie Hermansson.
Annie hoppas att antalet lokala leverantörer ska fortsätta att öka.
– Utöver de avtal vi har idag hoppas vi kunna inkludera lokalt producerade morötter, vitkål och ägg i våra framtida måltider, fortsätter hon.
I köket på Målilla skola har Carina, Sandra, Janna, Mona och Joacim förberett och fixat inför lunchen hela förmiddagen. Även matsalen har smyckats extra fin dagen till ära.
– I snitt lagar vi lunch till cirka 300 barn och elever varje dag, berättar Sandra.
Totalt har Hultsfreds kommun ett 20-tal kök där medarbetarna ser till att förskolebarn, skolelever, hyresgäster, äldre, boende och besökare får god och näringsriktig mat av hög kvalitet.